The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4076 / Det här att fota när det är minusgrader! Och Tårtan i morgon onsdag! * Bloggen uppdaterad!

Mot Sönnertväråklumpen..

Mellan Getryggen och Sönnertväråklumpen i Jämtland! Januari, kallt och vindpackad snö!

* Här finns mer att läsa om att fota i minusgrader! I Sibirien!

* Mera läsning om att fota i kyla! -65!

Jag kommer även ihåg i Lillfjäten (nära Idre), då det va en  -36 grader, att visst va det problem med bilarna, å när dom startade, så skramlade det från motorn, men att fota, det gick bra! Jag hade som vanligt kameran hängande under jackan, och tog fram kameran när det va dags! Nu har jag alltid en mindre kamera med normal eller vidvinkel, typ M Leica eller liknande, och den kamerastorleken e ju lätt att ha under jackan! De e detsamma med Fuji X100! Men kan tänka mig att en batterikamera e litet känsligare för kyla om man har den hängande utanpå jackan, men den analoga M Leican va det inte! Det enda problemet va att kameran blev kall att hålla i och att man måste dra fram filmen försiktigt! Då va det bättre att ha kameran under jackan!

För övrigt så va Roffe hos Tandläkaren i går och tog bort litet tandsten! Roffe e ju elva år nu, så man måste hålla hålla koll på hans tänder! Det va måttligt med tandsten och inget annat! Känns skönt!

Men se'n blev det några timmar då jag måste sitta mycket nära Roffe, och hålla koll på honom! För man söver ju hundar när man tar bort tandsten och det tar några timmar innan dom e helt vakna efteråt!

I dag -12 uppe på Gnestahöjden, misstänker att det e litet kallare nere vid Stationen! Och så blåser det också! Så det blir varma kläder både på Roffe och mig när vi skall ut!
Och med den här vindriktningen så bör det bli snöbyar även i dag!

Och dagarna blir längre! :)

/Bengan

Inlagt 2018-02-27 07:28 | Läst 3510 ggr. | Permalink

"Njutbar bild."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
fin bild

Roffe får träna på tandtråd
Svar från Benganbus 2018-02-27 08:13
Tandtråd och hundtassar! Tack för bra tips! :)
Kommer att tänka på Lucky Luke och hästen Jolly Jumper! Hästen satt och metade, och Lucky Luke undrade hur Jolly kunde sätta mask på kroken! Men en viss avsmak, svarade Jolly! :)
/B
Peter - 2018-02-27 13:05
Roffe får tänka på att vara fin nu när vi har Year of the Dog
Dags att ta fram Sibirienkameran från traktorfabriken! Den har du inte pratat om på länge.
Svar från Benganbus 2018-02-27 09:27
De e fegt! Den behöver en -50 till-65 för att gilla läget! ;) Har faktiskt haft en Kiev hängande utanpå jackan i - 20 grader i Fjätervålen under en längre skidtur. Inga större problem, utan det e det där att ta tag i en kall kamera som e så där lagom spännande! Men visst kan de långa tiderna sacka litet, men 1/125 och kortare tider, inga problem! :)

Jag har lagt till några intressanta länkar uppe i bloggen om att fota i Sibirien! :)
/B
Njutbar bild.
Svar från Benganbus 2018-02-27 16:17
Tack för det Mats!
/B
Fin bild som sagt.

Något år på sextiotalet satte Gnesta ett köldrekord med -36 grader, kallast i hela Sörmland. Gnesta påstods vara ett "köldhål". Du kanske minns?

/T
Svar från Benganbus 2018-02-27 10:59
Minns inte! ;) Skall kolla med några urinnevånare!
/B
Det är ordentligt kallt här när det är -15 och blåst, tycker att det känns kallare än när det var betydligt mer i värmland. Kommer ihåg en gång i värmland när det var över 20 minus att exponeringsmätaren i Leican fick för låg spänning, annars var det inga problem och batteriet var på väg att ta slut, hade det varit nytt hade det säkert inte varit något problem med mätaren heller. Läste om någon som plåtade i Sibirien (inte Vasastan då ;)) där de fick använda en annan olja/fett i kamerorna för att inte slutare och bländare skulle frysa.

Roffe 11 år, jösses vad tiden går!
/Affe