The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4137 / Jag sitter nöjd! E det åldern som det handlar om? Å så Tårtan på onsdag!

J.S.Bach...

Jag kan inte låta bli att fundera på den fotografiska utvecklingen! Det kommer ju nya och bättre bildprogram och nya och bättre kameror ständigt! Och här sitter jag nöjd med en äldre modell av Fuji X100, och med Windovs XP och ett PS från 2003! Ett program som jag lånat av grannen! De här e nog inte normalt, för jag hittar inte så många liknande! Som e nöjda liksom!
Tänker på han Baloo i Disneys Djungelboken, han va nöjd! Men Ok, de va ju en tecknad film! ;)

Och har man inget nytt att visa upp eller nå't nytt att tala om, så e det svårt att öppna upp ett samtal! Både på sociala media och vid ett fikabord! Utan man får mest lyssna på allt det nya som andra har att berätta om! Men Ok, när det blir för enahanda, då brukar jag förr dra till med Gödel, eller Thomasevangeliet eller Von Nägeli! :)
Men då blev det ofta tyst, så det har jag slutat med!
Man vill ju inte bli ansedd som konstig! ;)

Men Ok, visst skulle det vara intressant om det kom en Fuji X100-liknande Leica framöver, det måste jag villigt erkänna! Men just nu e det mycket Ok med en original Fuji X100 och de andra gamla trygga digitala grejerna, men det bör man inte tala om! För då kanske jag inte får vara med i gänget, som han Laing sa! "They are playing a game. They are playing at not playing a game. If I show them I see they are, I shall break the rules and they will punish me. I must play their game, of not seeing I see the game" ;)

/Bengan

Ps. Tårtan på onsdag!

Inlagt 2018-04-09 10:29 | Läst 1007 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bengan, Du vet att kedjan blir bara så stark som den svagaste länken!
Hälsningar
Wolfgang
Det skulle vara mycket trevligt att diskutera Thomasevangeliet vid en fika. Har jag förstått det rätt finns där betydande likheter med buddhism och zen som ju liksom Thomasevangeliet inte fokuserar på en personifierad gud. Min tolkning är att det är huvudorsak till att det inte kan assimileras tillsammans med övriga evangelier i Bibeln/ BjörnT
En Fuji-liknande Leica istället för en Leicaliknande Fuji? Låter intressant, nån slags utveckling? ;) Och är det inte lite anarkistiskt och subversivt att sitta nöjd - pajar man inte den ekonomiska utvecklingen då ;) ? Och lämnar över till oss andra att konsumera så hjulen fortsätter att snurra, eller hur det går till.
Ses på Tårtan//GöranR
Är det inte en X100S du har? Eller har du redan sålt den?
Dubbelolle   2018-04-09 18:08
Den var nog för modern! Men jag undrar detsamma, kanske tejpat över S, det är ju populärt bland gatufotografer. Att tejpa alltså! Hils, LO
Roffe verkar nöjd i allmänhet
Jag är rätt nöjd med de uråldriga kameror jag har, är mer intresserad olika objektiv man kan använda. Den dagen någon av kamerorna ger upp får jag väl intressera mig för ersättare.

Jag har XP, W7 och W10 och W10 är faktiskt bäst men funkar inte med en del gammal musikhårdvara jag har, så det är ju ett problem. I-landsproblem kanske. XP funkar rätt dåligt på nätet numera, vissa sidor funkar inte alls. Det finns också nyare mjukvara som inte funkar med äldre operativsystem. Inte mycket man kan göra åt, där är man tvungen att ha nya grejor.

Fin tunnelbanebild!
/T

Skriver om

  • Jupiter-3
    • Intresse - Reportage / Situation
    • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv