The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4449 / Gatufoto gör man ensam! Å så litet om svartvitt i kameran!


Att gå i grupp och fota gatufoto funkar inte för mig, även om sällskapet är trevligt! Som igår, då va det mycket trevligt och kul och fnitter när vi gick Hornsgatan ned till Affes fik, men det blev inte mycket gatufoto!

Gatufoto för mig de e som att ensamturista, man går och flanerar och tar upp kameran då och då när man ser nå't intressant!

.

Å så det här med svartvitt direkt från kameran, så tror jag att man bör försöka tänka strukturer, form och ljus, i stället för färg och händelser, då man bara har svartvitt! Å det tar ofta tid att ställa om sitt seende om man fotat i färg en längre tid! De e klart att man kan ta alla bilder i färg, och då det passar, ta bort färgen! Men det känns litet konstigt för mig i alla fall att göra så!

/Bengan

Inlagt 2016-08-12 15:03 | Läst 9505 ggr. | Permalink

"Jag gillar verkligen denna bild. Det är sant att man måste ställa om sitt seende om det ska bli bra s/v-bilder. Jag gör det nästan aldrig, men jag blir inspirerad av en sådan här bild att göra det oftare. Att fotografera i sällskap är omöjligt för mig, jag tappar helt koncentrationen."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Håller med dig, det kräver koncentration och uppmärksamhet om det skall bli något och då funkar det inget vidare tillsammans med andra.
Kul att ses igår. :)
/Affe
Svar från Benganbus 2016-08-13 10:43
Det va trevlig att se's och få lufta olika saker! :)
/B
liknande problem har jag om man knallar snabbt,då hinner jag inte med mej själv ;)
Svar från Benganbus 2016-08-13 15:21
Att flanera långsamt e viktigt!
Speciellt i gatufoto!
/B
Klarar inte alls att fotografera i grupp (ännu svårare är att gå med någon som inte fotograferar alls...). Men jag ser på andra ställen att ni tog fina porträtt på varann när ni väl var framme!

Får väl tillägga att bilden här ovanför är riktigt bra!
Jag gillar verkligen denna bild. Det är sant att man måste ställa om sitt seende om det ska bli bra s/v-bilder. Jag gör det nästan aldrig, men jag blir inspirerad av en sådan här bild att göra det oftare. Att fotografera i sällskap är omöjligt för mig, jag tappar helt koncentrationen.
Att vi tänker olika har vi tidigare disikuterat. Det första jag skulle fixa är att byggnaden lutar.
Sedan måste jag fråga vad är så bra med den här bilden?
Där står en okänd tjej med cykelhjälm. I och för sig snygg gråskala.
Fast varför skall jag ägna denna bilden några sekunder? Den är faktiskt inte upp till vanliga standard.
Jag vet jag är magsur ibland. Vi publicerar alla bilder ibland som inte håller.
Så ursäkta om en regnig dag har jort mig på dåligt humör.
Svar från Benganbus 2016-08-13 10:37
Jag ursäktar dig Mats! Alla har vi "våra dagar!" ;)
Och alla bilder passar ju inte alla!
De e ju med bilder som allt annat, musik, konst, semestermål, mat, kameror, livsstil, de e en smaksak, vi har alla olika smak! Å del har tom dåligt luktsinne, men det vill dom inte kännas vid, hur skall man då kunna diskutera matsmak! :)
/B
Ställa om? Tror du har rätt i det. Har Fujin nån funktion så att sökaren visar svartvitt?

Ganska så snygg bild tycker jag. Till skillnad från Mats tycker jag att valet av rakt lodrätt t h och lutande till vänster funkar. (Men det är bra att nån säger emot nån gång, det är sånt man lär sig av.) Och tjejen har valt en av marknadens få snygga cykelhjälmar med sån där MIPS-teknik. De flesta ser ut som en spejsad pralin i konstiga färger. OK för tävlingsbruk eller liknande men inget för cykelpromenaden i stan. Tycker jag.
Svar från Benganbus 2016-08-13 10:42
Jag e inte så bra på det här, och hoppas jag förstår din fråga! :)
Jag ser en svartvit bild i den elektroniska sökaren! (Om jag ställt in svarvitt i kameran) Och då jag ställer in exponeringen med fast ISO, så ser jag hur bilden blir sökaren, och kan ändra bländare/tid vid behov!
Ganska trevlig form av fotografering!
/B
Måns H 2016-08-13 10:52
Du förstod frågan på pricken!
Håller helt med dig här. Det är svårt att ställa om. Åt båda hållen t o m. Det är ett annat tänk. När jag fotar färg vill jag oftast att färgen är framträdande och en del av motivet. I svartvitt tänker jag mer på form, ljus och mönster. Man borde nog egentligen köra ett längre tag med det ena eller andra så att man blir varm i kläderna.
Svar från Benganbus 2016-08-13 15:20
Helt rätt Thomas, man borde köra längre tid med svartvitt tex!
Ibland känns det som ett minneskort för bara svartvitt vore bra! :)
/B