The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4574 / Roffe fyller tolv år idag!

Så jag tog ett födelsedagskort dagen till ära!

.

Men det va svårt för Roffe att sitta still under födelsedagsfotograferingen, så jag frågade, vad e det? "Jag känner en doft som inte skall vara här!"  Vadå för doft sa jag? "Doft av en hanhund!" Jaha, å hur nära e han nu då! "Tillräckligt!" Vad menar du med tillräckligt frågade jag! "Nere vid stationen!" Ok, sa jag, jag förstår!  Ok då, fotograferingen e klar sa jag, och då sa det bara swisch och Roffe stod vid staketet och spanade!

Det va Affe Johansson här på Fotosidan som hjälpte oss att välja Roffe! Vi hade planer på en Jack Russel, men Affe sa, ni skall titta på en Dansk/Svensk Gårdshund i stället, så det gjorde vi! Roffe e den tidiga typen av Gårdshund brukar jag säga, mer ursprunglig, så han behöver utrymme och en del annat! När vi e i fjällen, så lever Renar och Lämlar farligt! Här hemma så e det katter, rådjur, harar, älgar men även vildsvin som han gärna vill sätta efter! Så Roffe får alltid vara kopplad med långlina skogen! Mycket orättvist, säger han! Jag vill nog påstå att det e mycket bra!

För Roffe har två hjärnor liksom, först en modern evolutionshjärna, då han lyssnar, och vi kan diskutera och kommunisera på ett bra och modernt sätt!
Men så har han även en reptilhjärna, eller vad man kan kalla det! Och den går igång blixtsnabbt, tex på rörelser i skogen! Å när den här reptilhjärnans reflexer e i gång på Roffe, då e han helt okontaktbar!
Fast Roffe kallar det själv för att vara fokuserad på sin uppgift! :)

Men å den andra sidan e han helt underbar, trots reptilhjärnan! ;) Men det e klart, att en viss oro börjar uppstå hos mig när han börjar bli äldre! Men det är här och nu som gäller!

Och ett stort grattis på din tolvårsdag Roffe! :)

/Bengan

Ps. Roffe godkände bilderna här i bloggen! Bra fotat sa han!

Inlagt 2019-04-08 09:52 | Läst 1531 ggr. | Permalink

"Grattis på 12 årsdagen Roffe! Prima liv därborta i Gnesta trots viss begränsning av rörelsefriheten kan jag tro ;) /Stephan"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tiden går... Hälsa Roffe och gratulera!

Gårdshundar är trivsamma krabater...
Roffe är en herre med stil, och bär sina år med heder. Stort grattis Roffe ! Hoppas att du får
dina favoriträtter dagen till ära./NE
Jag får Gratulera Roffe, 12 år det är stort :)
Hej,
Stort GRATTIS på årsdagen kompis Roffe.
Bob
Grattis på 12 årsdagen Roffe!
Prima liv därborta i Gnesta trots viss begränsning av rörelsefriheten kan jag tro ;)

/Stephan
Hej Bengt och Roffe. Naturligtvis måste det också finnas ett stor grattis på dom 12 år här från DK.
När det gäller de 2 hjärnorna kan det inte vara tvivel om vilken som kommer från de danska generna :-) Mitt bud är den moderna med de beskrivna egenskaperna.
Hav det godt och bra födelsedagsfest.
Hälsningar. Erik / DK.
Tack för alla grattis hälsar Roffe!
(Jag har nyss läst upp dom. Och Roffe ville även ha en utskrift av hälsningarna för att ha som läsning innan han somnar!
EU
Bengan