The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4654 / Shangri-La, det nog alla söker! Och hur bli mer kreativ!

Nu e det lika bra att jag börjar med att förtydliga det hela, jag är inte religiös! Men intresserad av Jesus! Nu kommer ni att fatta det hela bättre tror jag! ;) Alltså, jag är intresserad av den Jesus som va förbjuden i söndagsskolan! I alla fall när jag gick där! Eller rättare sagt, den Jesus som man beskrev på ett litet annorlunda sätt än i den version som bestämdes på 200-talet och som sedan blev vår kyrkas beskrivning av Jesus! E ni me? Bra!

Alltså, jag är intresserad av den Jesus som man beskriver tex. i Thomasevangeliet och i Maria Magdalenas Evangelium! Nu e ni helt klart med på spåret va? (De rättrogna kallar de Gnostiska evangelier, och dom evangelierna ansågs tveksamma redan på 100-talet! Speciellt Marias Evangelium! Ni fattar va! En kvinna och ett Evangelium!)

Och det jag tänkte skriva som början här i bloggen, det va: Vi är i himmelriket, men människorna ser det inte! Med tanke på fjällen! För det va ungefär så Jesus sade i Thomasevangeliet! För det kändes litet som ett himmelrike när jag satt där ovan trädgränsen! Men jag tänkte att det e bäst med en förklaring först, så folk inte tror jag e religiös! Fast det kanske jag är, litet religiös alltså, men på ett annorlunda sätt än vad vår Kristendom vill att jag skall skall vara! Ni är med här med va? Bra!
Nu blev det Shangri-La i stället i rubriken! Men ifall jag hade skrivit "Vi är i himmelriket, men människorna ser det inte :)
Så hade ni förstått det hela med den här förklaringen!

Å nu fattar ni även varför det är en sådan lång inledning i bloggen! :)

Så det finns risker med fjällen, och att tex vara utan mobiltelefon, tankarna får fara mera fritt då liksom! Fritänkare e nog bra, men måttligt fritänk e nog bäst tycker kanske någon! ;)

Det va även en intressant artikel i DN i dag! "Alla kan bli mer kreativa!" (Katarina Gospic. Hjärnforskare) Mycket intressant, och en del handlar det om att träna saker, som vanligt minst 10.000 gånger, och att även våga göra ovanliga saker! Även våga misslyckas tex! Att göra samma sak som alltid är ingen fara! Blir bara gillanden! Men ingen utveckling! Om man nu inte tycker många gillanden e en utmärkt utveckling! Men alla gör såklart som dom vill!
Men visst e det ganska riskfritt att bara jobba för gillanden! ;)

Några sammanfattande tips som Katarina ger för att vara mer innovativ!
- Bli duktig på något!  Träna mycket alltså! Inga nyheter alltså! Med träning menar jag!  ;)
- Våga misslyckas! Innovation och nytänkande hänger ihop med vissa risker! Å inte så många gillanden....  ;)
- Pröva nya vägar! Och lägg bort mobilen!  (Nu finns det säkert mobiltelefonförsäljare som har åsikter om det här med att lägga bort mobilen)

Ok, det va det och inte så mycket om fjällen, men det kommer!
När jag framkallat några svartvita rullar!
/Bengan

Ps. Bilden här ovan är litet speciell med de små inskurna markeringarna i den smala käppen! Jag tror, att det är markeringar för lass med slåtterhö som man samlat ihop på fäbodvallen och sedan kört ned till gården i dalen! Under ett antal år! Ett streck, ett år? Tiden gick på ett annorlunda sätt förr!

Inlagt 2019-06-30 14:45 | Läst 1415 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Att sitta ovanför trädgränsen är som att vistas i ytterskärgården. Bra för själen. sen att trädgränsen kryper uppåt så sakteliga är en sak i sig. Men det är väl alarmistiskt att konstatera sånt ;-)"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tillbaka på ett kortbesök i stan från sommarvillan på Åland – och hittar sådana filosofiska funderingar... :-)
Nog är det så att himmelriket är här på jorden – liksom helvetet. Vi behöver ju inte blanda in ockulta storheter i den saken.

I dag förutspår alarmisterna att vi är på väg rakt ner mot helvetet. Hur man förutspår och hur man använder språket har stor betydelse i det spelet. Jag såg nyss en väderkarta från 2009 respektive 2019. Den från 2009 var vackert grön med en sol i mitten och temperaturer runt 30 grader. Den från 2019 var ilsket röd med betoning mot mitten, och även den temperaturer runt 30 grader. Det som var fint 2009 blir alltså i dag till rena helvetet. Som man ropar får man svar.
Inte heller jag är religiös, men jag vet ett bra ordspråk från den sfären: ”Människan spår, men Gud rår”. Vi gör oss så mycket tvärsäkra föreställningar om framtiden – men sedan visar det sig för det mesta att det händer helt andra saker.

Intressant bild! Åren som långsamt vittrar bort...

Nu åker jag tillbaka till himmelriket. Solen vandrar och sommarens vindar drar. Glad fortsättning!
Svar från Benganbus 2019-07-01 10:51
Ha det så bra i sommarvillan Peter!
/B
Ps. Å nu skall jag passa på att skriva litet om Zeiss då du e off line ett tag! ;) :)
Att sitta ovanför trädgränsen är som att vistas i ytterskärgården. Bra för själen. sen att trädgränsen kryper uppåt så sakteliga är en sak i sig. Men det är väl alarmistiskt att konstatera sånt ;-)
Svar från Benganbus 2019-07-01 10:35
Mycket av det enkla och fina, typ fjällen, som finns ganska nära oss, upptäcks sällan, utan det får ofta marknadskrafterna hjälpa oss med!
Typ, "Anmäl dig till en Retreatkurs i fjällen! Du får hjälp av handledare lära dig att koppla av och hitta tillbaka till dig själv! Endast 46.000 kr. Och då ingår halvpension!"
(En Yogakurs kan du även köpa till det här)"
B)
syntax 2019-07-01 11:11
Låter inte speciellt alarmistiskt Gunnar. Frågan är om det är en allmän trend detta med trädgränsen? Jag säger som Olof Palme brukade säga: ”Jag avvaktar – kraftfullt!”.
Saken är ju den att om det har skett en uppvärmning under längre tid, så måste havsytan höjas – då landbaserade isar smälter. Så har inte skett.
Jag har gjort mätningar på Åland mot kända punkter i fasta berget och funnit att den relativa havsytan (gentemot berget) har sjunkit med 23-24 cm. Sedan 1950-talet. Det motsvarar tämligen exakt den förväntade landhöjningen under perioden. Havsytan ligger alltså still i över 60 år. Detta bekräftas även av det förhållandet att inflödet av Atlantvatten genom Öresund är mycket svagt sedan slutet av 1900-talet ( https://www.smhi.se/sok?query=%C3%B6resund%20&o=rel ) - vilket inte skulle vara fallet om havsytan höjdes i oceanerna. Slutsatsen blir att ingen temperaturhöjning i magnituden att det påverkar klimatet har skett.
Man är väl en Klimatförnekare (i likhet med Gudsförnekare) om man gör så fräcka iakttagelser i verklighetens värld.
mombasa 2019-07-03 19:19
Att trädgränsen sakta kryper uppåt är en allmän trend i Fennoskandia.
Din mätning på Åland säger tyvärr inget om förhållandet i världshaven. Den säger bara något om vilket vattenstånd som råder vid ett visst tillfälle i Ålands hav-Skärgårdshavet. Ungefär som att mätningen stämmer med det man vill mäta när man väljer att mäta. Havsytan är en elastisk yta. Vad man mäter här har föga relevans för vad som händer på Raroira i Stilla havet. Tyvärr, för det vore mycket enklare då.
Ha det gott