The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 473 / Står i Konsthallen i dag igen mellan 11.00-15.00

 

Jag har ju bilder i Gnesta Konsthall under några helger framöver, och det betyder att jag själv bör vara på plats i hallen under öppettiderna. Och det brukar vara mycket trevligt.



Jag visar några av mina Roulette-bilder från 1964, här är några andra från Roulette-serien

 

Roulette 3. 

 

 

Spelare

 

 

 

Och fotoutrustningen för dom bilderna var en Leica M2 med Canon 1,8/36 mm och Tri-X, det är i stort sett samma utrustning som på bilden nedan. (Jag har fått tag på ett Canon 1,8/35 mm objektiv igen genom Gert på Svenska Kort).

* Suck dess ungdomar..  ;)
En av kommentatorerna här nedan upptäckte såklart att jag skrivit 36 mm i översta raden här ovan, i stället för 35 mm, låter felskrivningen stå kvar, så kommentaren får ett sammanhang! ;) :)

 

 





/Bengan

Ps. Spännande läsning!
http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/fotografen-fran-riga-1.985172

 

Inlagt 2009-10-31 08:48 | Läst 11500 ggr. | Permalink

"Såg ett tv-inslag på Kulturnyheterna om Maud Nycanders' film om Inta Ruka, fotografen från Riga. Gillade bilderna. Blev sugen på att se filmen, och fler bilder av Inta."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Har du funderat på att släppa roulettebilderna i bokform eller har du redan gett ut något liknande? Jag tror det skulle glädja många att få titta på bilder från din skattkista i bokform.

Jag trodde att du hade stativ också men det är ju ganska klumpigt att släpa runt när man inte vill märkas. Lycka till i konsthallen.
Svar från Benganbus 2009-10-31 09:02
Hej Robin
Jag har funderat på nå'n form av bok, i alla fall för att ha bilderna samlade då man skall visa upp dom, men inte kommit till skott ännu....
Ingen exponeringsmätare heller då jag tog roulettebilderna! :)
Mvh Bengan
Lightmeters are for wimps* :)

*"A cowardly or unadventurous individual"/Wikipedia
Såg ett tv-inslag på Kulturnyheterna om Maud Nycanders' film om Inta Ruka, fotografen från Riga. Gillade bilderna. Blev sugen på att se filmen, och fler bilder av Inta.
1,8/36mm?? Hade blivit samma fina bilder med 35mm. Jag lovar!