The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4736 / Ännu en gammal Leica på Tårtan i dag!

Vet inte riktigt va det va för Leicamodell ;) men har ni nå'n Leicabok, eller varför inte söka på nätet, när ni ändå e där, så bör det nog gå att få fram vad det är för modell!

.

De va en del annat gammalt också! Men väl fungerande!

.

Vi va väl totalt 12 stycken på två bord! Här e ett av borden! Och det va trevligt som vanlig, men tyvärr så hinner man oftast bara prata med dom som sitter närmast!

.

Jag hade litet knappt om tid på Tårtan i dag, för Roffe va ensam hemma! Matte jobbar! Men vi tog en längre promenad i solnedgången när jag kom hem, så det va ok sa Roffe att vara ensam några timmar!

/Bengan

Ps. Jag kommer att lägga ut datum för Tårtan fram till jul! Kan vara praktisk!

Inlagt 2019-09-11 20:36 | Läst 406 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Oj! En replika av "Ur-Leican" (eller möjligen av "nollserien"; har sålts repliker av båda, tror jag).

Och den missade jag... Kom hem från Varberg vid 16-tiden idag.
Hej,
Om det är en original Leica 0 så är den värd över 2 miljoner. Men troligen är det en replika av Leica O.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus   2019-09-11 23:13
2,16 miljoner Euro hittade jag en uppgift om på en auktion för en original Leica 0! : )
Bob Bovin   2019-09-12 08:38
Hej,
Hade glömt att det var euro. Det är en snygg kamera i original, men replikan är också snygg och mycket dyr.
Varför behöll inte Leica den svarta färgen på objektiven? De passade bättre på på de svarta husen.
Klapp
Bo
Det är en snygg replika av en Leica 0. Vad jag minns så är objektivet AR-behandlat. Det vore kul att få reda på om det objektivat annars är en replika på formulan för Leitz Anastigmat? Någon som vet?
Allt detta snack om Leica... Man kan bli lite trött - fast inte jag! Har fyra stycken: två digitala och två "analoga". Läser ständigt på nätet om det. Efter att ha köpt ett Artizan 50/1.1 och har objektiv 15-90 mm så känns det inte längre som om jag behöver fler (objektiv alltså).

Och du Bengt: Du bad mig om att inte nämna något mer om Artizan 50/1.1 för Leica M-fattning! Nu har jag gjort det ändå... förlåt.

I över 30 år tog jag ytterst. få bilder. med det ganska dåliga. 50 mm jag hade då. med A 1.1 öppnar. sig en ny värld (på bländare 1.1 vill säga - och det gäller att mätsökaren är rätt inställd, A skickar med en liten skruvmejsel för att justera objektivet.. har jag aldrig sett förut..)

Kostar 3500:- Kan vara värt att frysa lite i vinter och spara in några "pellets", fast då får du nog underrätta din käresta först.

/Tomas
Svar från Benganbus   2019-09-12 13:07
Intressant men oroande inlägg! Men verkligheten hjälper mig i alla fall att hålla köplusten stången någon månad, tills nästa pension kommer, bla då bilen e på service, rörmokaren har jobbat litet i källaren (räkningen bör komma) vi har haft semester nyligen, och en pall pelletsinköp måste ske akut på lördag! :)
Men tack för puttning mot stupet i alla fall Tomas! ;)
/Bengan!
Ps. Har litet selleri att trösta mig med så länge! Ett gammalt Canonobjektiv! 1,2/50 mm! Man tager vad man haver sa hon ju!
Snygga kameror tycker också jag! Antar att det är en tidig Retinamodell på bild 2, jag har fotat en del med en Retina IIa fast det är några år sen. Trevligt med Tårtanrapporter, hälsningar/ Björn T