The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4849 / Nattkamera! :)

Att gå omkring och fotografera analogt så här års och då speciellt på eftermiddag och kväll, kräver en ljusstark optik! Det här har jag blivit påmind om under några dagar, och speciellt i går eftermiddag, då jag gick från pendeltåget i Södertälje till Viksängen vid 15-tiden! Så det va bara att ställa optiken på full öppning, 1,4, och börja på en tid av 1/60-del! Med Tri-X på 800 ISO! Det blev väl ett tiotal bilder tagna på vägen mot fikat! I lätt duggregn eller mycket, mycket fuktig dimma! Ställa avstånd snabbt funkar ändå bra trots att det inte är så stora kontraster!
Ok, å varför fota så här då?
Jag tycker det e kul och intressant, och ger en annorlunda fotokänsla att fota några rullar analogt!
Eller omväxling förnöjer som man brukar säga!

Allt för nu!
/Bengan

Inlagt 2019-11-28 09:46 | Läst 1559 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag förstår Din tanke! Men det finns ju stativ, inte sant?
Svar från Benganbus 2019-11-28 22:18
Jag har inget stativ, och tror det blir svårt att fota med stativ i sta'n!
/B
Blir det verkligen nåt med f/1,4 och 1/60 vid ISO 800 i detta mörker? Jag tycker jag behöver betydligt mer än så med digitalkameran, men dess ISO kanske inte är i närheten av "äkta" heller. Vete fan alltså.

Mätsökare är ju annars bland det bästa som finns att fokusera med i beckmörker:-) Sjukt lätt och träffar ofta bättre än autofokus.
Svar från Benganbus 2019-11-28 22:30
Det kommer att bli spännande att se! Jag försöker använda så snabb tid som möjligt för att minska rörelseoskärpan! Men vi får se, och det brukar ofta bli litet tunna neg! :)
Jo mätsökare e bra, men det tar ändå nå'n sekund att ställa skärpa!
/B
Makten 2019-11-28 23:02
Då är det ju bara att framkalla längre så har du fått högre ISO-tal. 800 tror jag inte på, nämligen;-)
Härligt att se den här variationen på bildskapande, att man kan utöva den här hobbyn, eller den här gärningen på så många olika sätt, och jag kan förstå sökandet efter den annorlunda känslan, särskilt om man står kvar med ett ben i det analoga fotandet och en fot i det digitala. Respekt!
//GöranR