The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4861 / Alla är gatufotografer! ;)

Det är väl så man kan se det, för alla kan fota på gatan utan större problem numera! Läste nyss Sara Arnalds krönika här på Fotosidan, "Är det verkligen på gatan som det händer!" Men det här kan vara känsliga saker att skriva om, folk kan ta det personligt! Men jag tycker det är en bra analys som Sara gör! Och jag kan väl lägga till, att jag tycker mängden av bilder tagit över i gatufotot, istället för kvaliten! Men det hänger nog ihop med den nya tekniken, det går att ta många bilder, och då gör man det! ;)

Jag för min del saknar även mer konfrontation eller närhet i dagens gatufoto, mao att våga vara nära, och inte bara låtsas vara nära med teknikens hjälp!

/Bengan

Inlagt 2019-12-10 08:09 | Läst 625 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig till 100%. Närmare!
Bra analys, för mycket bilder sänker kvaliten
Bra tillägg till analysen. Just det att konfrontation och närhet ofta saknas. Och att det saknas ett berättarperspektiv. Ett dokumentärt uppsåt.
/ Gunnar S
Hej Bengan! Personligen så tyckte jag att Saras krönika innehöll en del tveksamheter och jag skrev ett ganska långt svar i kommentarsfältet. Vore intressant att höra din (och andras!) syn på mina funderingar.
Mvh
Fredrik
Svar från Benganbus 2019-12-10 18:28
Hej Fredrik, skall kolla vad jag tycker!
/B