The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4936 / Ännu mera om att fota med mobiler!

Visst finns det begränsningar med att fota med mobiltelefon som Gunnar Staland säger i sin blogg! Speciellt när det e en äldre telefon som här IPhone 5S! Men telefonen e ofta lätt tillgänglig, å då tar man gärna en bild! :)

.

Å mobiltelefonkameran sköter sig själv, så det e bara å trycka av!

.

Men här börjar det krisa! Det va mörkt och skumt i lokalen, då närmar man sig vad iPhonen mäktar med! Minsta rörelse blir lätt rörelseoskärpa! Det syns tex på ansiktet och handen, och "kornet" växer, men glasen på borden blir ändå hyffsat skarpa!

.

Och som här, ett produktfoto i en blogg, så tycker jag en IPhonetagen bild går alldeles utmärkt! Men som sagt, den här lilla platta iPhonefotoapparaten e strulig att hålla när man fotar, och den har såklart vissa begränsningar, typ vad gäller sportfoto och fågelfoto, som  det gäller att undvika! :) Men det kan faktiskt också vara en liten utmaning att fota med en så'n här fotoapparat! Det finns för få utmaningar i dag! ;)

Men nu kommer det monstertelefoner med flera objektiv å en massa pixlar, å vad är det då kvar för utmaning!

Ha nu en fortsatt fin fredag!
/Bengan

Ps. Här har jag två andra iPhonebilder! https://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=158951

Inlagt 2020-02-14 19:14 | Läst 554 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det får krisa hur mycket som helst och må vara tagen med vad som helst. Vilken suverän bild, den tredje. Damens blick, handen, tavlorna på väggen och t.o.m. vinglasen fast jag är nykterist.
Sten
Jahaja. Så skrev man nåt om mobiltelefoners tiilkortakommanden och vad händer? Mobilbranschen kontrar med en apparat, värre än värst!
Men hur är ergonomin, kan man undra.
Och jo, ja, visst. En mobil funkar bra till vissa saker. men det ska helst vara under kontrollerade former.
/ gunnar S
Om jag säger så här - mobilen går bra till mkt mer än jag ofta tror och har tom stora fördelar ibland! Att den sen inte går till allt och inte alls till mycket är ju rätt självklart. Det blir tex inte så bra bilder på flygande havsörn tex (fast sanningen är att det får inte jag till med min Sony heller......:-)). Trevligt och många hälsningar/ Björn
Man får uppvisa karaktär, det går å spika med en skiftnyckel likväl med bra resultat.trevlig helg /Ronny.
Tack för stödet i fotograferandet! :)
Mvh Bengan
Plåta med mobil är som att spela Beethoven på munspel.... visst GÅR det om man ger sig F-n på det!

;-)
Missade detta inlägg tidigare men fick nu syn på din fru och Lilla Karlsö, tror ni stod vid stranden strax söder om Tofta. Ibland stannar jag vid p-platsen där bara för att titta och nån gång plåta.