The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4985 / Vindsröjning och hembränning! :)

Nåja, nu va det inte jag som gjorde vindsröjningen, utan vår snickare! Bakgrunden e att det hade regnat in i huset för en fjorton dagar sedan, små droppar i källartrappan, och efter en koll, så misstänkte vi en läcka i plåtskoningen runt takluckan på taket! Vi ringde vår snickare och frågade om han kund komma och ev snabbfixa! Och efter trettio minuter senare så va han på taket med en tjärspruta! "Gamla plåtgrejer det här", sa han, "jag tror det håller tätt nu, men vad har ni luckan till?" Typ bra fråga!

Jag har varit uppe på krypvinden två gånger på tjugo år, men vet att sotaren vill kolla skorstensstocken via luckan sa jag! "Har ni ingen annan väg dit upp", frågar snickaren! Det har vi sa jag, genom ett städskåp i hallen! Där finns en lucka i taket på städskåpet! "Ta bort den utvändiga takluckan då", sa snickaren, "det blir enklare att lägga ingen hålet efter luckan än att göra en ny lucka med ny plåtskoning!"  Tack för tips. sa jag, så gör vi!

Å i går så kom han med bräder, takpapp, tegel och maskinverktyg! En timme senare så va han klar med att ha täppt igen luckhålet med bräder, lagt på ny tjärpapp samt tegel! Visst blir man imponerad!

Så nu skall jag ut och ta bort det vindsröjda skräpet som ligger ute på tomten!

/Bengan

Ps. Vad gäller annat, så låg det rester av en tom 50 kilos sockersäck uppe på vinden! Å vem behöver så mycket socker vid bakning! ;)

Inlagt 2020-03-26 09:07 | Läst 458 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Är det verkligen bra att köra hembränning i expansionskärlet? ;)
Det verkar smart! Med hus finns alltid något att göra, hälsningar/ Björn
Vem sa att det skulle bakas 😎
Ha det gott och gå inte för nära!
//GöranR