The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5202 / Mera om Canon 1.5/35 mm

.

.

.

.

Och här är en annan Canonoptik, en tidig sådan! (Kan vara sen't 1940-tal eller tidigt 1950-tal) Ni ser det kopierade Sonnarkonceptet va! :)

/Bengan

Inlagt 2020-10-18 09:14 | Läst 1315 ggr. | Permalink

"Hej, Tack för informationen. Det häftet skulle man ha. Intressant att de nämner att datorer användes för utvecklingen av denna glugg. Det låg i tiden, Scneider-Kreutznach använde ju också dator för utveckligen av Leica Super-Angulon 21/4. De påstår att de var först. Nu var ju inte Japan kända för att komma igång med avancerade datorer så tidigt. De hämmades ju av amerikansk kontroll länge. 1.5 och 1.8 gluggarna är ju ganska lika, men 1.5 har mer högbrytande radioaktiva glas cementerade i konstruktionen. Canon 50/1.5 anses väl vara deras svar på Sonnar konstruktionen. Har du provat den här gluggen. De är inte så dyra på eBay. Klapp Bob"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Tack för informationen. Det häftet skulle man ha.
Intressant att de nämner att datorer användes för utvecklingen av denna glugg. Det låg i tiden, Scneider-Kreutznach använde ju också dator för utveckligen av Leica Super-Angulon 21/4. De påstår att de var först.
Nu var ju inte Japan kända för att komma igång med avancerade datorer så tidigt. De hämmades ju av amerikansk kontroll länge.
1.5 och 1.8 gluggarna är ju ganska lika, men 1.5 har mer högbrytande radioaktiva glas cementerade i konstruktionen.
Canon 50/1.5 anses väl vara deras svar på Sonnar konstruktionen. Har du provat den här gluggen. De är inte så dyra på eBay.
Klapp
Bob
Svar från Benganbus 2020-10-18 12:05
Japanska optiktillverkare, Canon, Nikon, Zunow mfl, kopierade Sonnarkonceptet när Zeiss va tvungna att släppa ett antal patent efter kriget, där skulle även Leica hakat på! Men de kanske va för mycket att begära!
Jo, Canon 1,5/50 mm vore kul att ha! Så vi får se! :)
/B
syntax 2020-10-18 12:22
Canons 1,5 torde ju inte vara mycket till svar, då det är en direkt kopia på Zeiss Sonnar (apropå tidigare diskussion om plagiat).

Jag tror att det i Tyskland inte var riktigt rumsrent att slå mynt av varandras patent, efter de allierades drakoniska åtgärd att ogiltigförklara alla tyska patent. Man kände nog kollegial stolthet - alla var hårt drabbade.