The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5451 / Rörmakaren!

Vi tog en fika på Gustafsvik i dag före Hadzapromenaden och Peter kom förbi vårt fikabord!  (Peter är ägaren av Gustafsvik) och vi började prata radio!

.

Peter visade några tidningar med reportage om radioverksamheten! Vi fick även titta på det senaste restaureringsobjektet, se första bilden, och höra på ljudet! De ni digitalnissar! ;)
Nu fattade jag inte speciellt mycket när Peter berättade om olika rörtyper osv, osv, men jag förstår att hos Peter finns ett radiokunnande typ minst professor!

/Bengan

Inlagt 2021-08-09 19:10 | Läst 625 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Roligt att se! Besöker själv Gustavsvik precis en gång per år (ja, just det: på Planketdagen!), och det står alltid några "veteraner" och småskvalar i rummen. Har av nån anledning tagit för givet att de inte fungerar, utan matas med ljudsignal direkt till högtalarna från någon central källa. Har ju inte velat röra reglagen på apparaterna, så det har inte gått att verifiera det.

Nu förstår (förmodar...) jag att de faktiskt fungerar i alla fall. Min aktning för stället stiger ännu ett snäpp! Är ju själv uppväxt med den här generationen apparater, och har väl småpulat med dem när de krånglade (bytt rör, gjort om nån lödning), men någon fungerande har jag inte kvar.
Mycket få saker kan jämföras med att slå på en rörradio och vänta på att ljudet ska komma när radion börjar bli varm! Jag hade en fungerande tills ganska nyligen men sålde den till en entusiast som skulle flytta till Kina. Man blev varm i kroppen av att lyssna på en rörradio. Nostalgi.
Hej Bengan - først og fremmest tak igen for din kommentar på blogposten om japanske Lebens rørforstærkere, jeg publicerede forleden dag.

To interessante ting, der sprang i øjnene. Det ene er det Philips-gløderør, der ligger på bordet (i rød, orange og blå pakke). Gad vide, hvilken type det er bliver man nysgerrig på.

Det andet er sætningen: 'Men för att hitta sin egen favoritmodell fick han leta i över 50 år" - gad vide, hvilken forstærkere han var så mange år om at finde.

Min Leben er produceret ca. 2007, hvor radioerne hér er fra 50'erne eller 60'erne, vil jeg tro.

Endnu engang tak for delingen :)

Her er krydsreference til konteskten for min kommentar:
https://www.fotosidan.se/blogs/hafnia/test-post.htm#comments

Alt godt,

Kasper