The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5590 // Alla kan inte jobba hemifrån! Och om kärnkraft!

Hardangervidda!  :)

Ok, först med att inte kunna arbeta hemifrån alltså! Min fru, som e pensionär, jobbar en del fortfarande, men kan inte arbeta hemifrån! Så när tågen inte går, så får hon hitta ett annat sätt att komma till jobbet! Så vi satte vi oss i bilen c:a 06.15 och åkte till Järna där nästa bil väntade! Å varför hon inte kan arbeta på distans det beror på att hon hjälper vårdcentralen i Huddinge med hemvaccinationsbesök! Det finns människor som är handikappade och har svårt att gå, men ändå vill vaccinera sig! Så då går två sjuksyrror runt i bostadsområdet med medicinväska och karta över de man skall gå till!

Annars som vanligt, vad gäller information alltså! ;)
Vi lyssnade på Radio Sörmland under bilfärden till Järna! "Inga större problem med trafiken och tågen verkar gå som vanligt!" Att vi hade bilkö både efter och före oss mot Södertälje, det kan såklart beropå att väldigt många bilister just nu på morgonen ville ta bilen och åka i bilkö trots att det va litet slirigt efter snöandet! ;) Så mitt förslag till Radio Sörmland, använd mobiltelefonen ungdomar! Och kolla på SJ och SL typ! Så gör min fru varje morgon då hon skall in till jobbet!  Och så va det skönt att ha en fulltankad fossilbil när vi gav oss iväg, om det skulle hända något! Batteribilar under oplanerade vinterfärder är inget jag skulle välja!

Vad gäller kärnkraften och el, så va finansmannen Wallenberg inne på samma linje som jag under en Tv-intervju i går kväll! Behåll kärnkraften!
Måste berätta litet historia! Jag har ett märke i en låda, "Stoppa Kärnkraften" som jag bar under ett tjugotal år vid olika tillfällen, men numera med den oreda vad gäller energi och miljö och att alla skall ha "batterileksaker" utan tanke på var elen skall komma ifrån,  så verkar kärnkraften vara den enda lösningen!
Den här utveckligen verkar vara mycket självförvållad, då ingen verkar vilja sänka sin standard vad gäller konsumtion, tex med att minska inköp av nya prylar, att minska sitt flygresande osv, osv! Man väntar på Godot liksom! Och under tiden man väntar, så köper man en elbil, eller två, och en matväska som man kan använda fler gånger när man handlar, och kanske börjar man med litet sallad till maten, då bör det nog funka!

/Bengan

Ps. Idag fotofika på Viksängen i Södertälje kla. 14.00! :) Hoppas pendeltåget går då!

Inlagt 2021-12-02 08:41 | Läst 660 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Va ? har vi fortfarande kärnkraft. Den skulle läggas ner 2010 var det sagt när Svenska folket fick bestämma. Tur kanske att några aggregat fortfarande går. Hur ska vi annars få elen att räcka till. Klimatsmart ska det vara, och miljömålen ska nås. Kosta vad det kosta vill. Finansmarknaden har bara ett mål, Penningmål och vill att vi konsumerar allt mer. Inget om minskad konsumtion. Jag behöver bara titta ut mellan blomkrukorna i fönstret så ser jag leksaker på innergården för tusentals kronor. Slängda, översnöade. Man är inte försiktig om något. Finns nya i affären till nästa år. Men det är dom rika och industrin som är det stora hotet mot miljön. Tänk om våra politiker kunde börja där. Snart är det dags för P Hultqvists jas plan att flyga över oss i julgransformationer igen sedan vi andra ska spara på plastpåsar. Själv bidrar jag till en bättre värld genom att bära hem julmaten i en rekorderlig väska. Det gjorde man alltid när jag var ung och jag gör det fortfarande.
Sten