The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5284 / Leica och Micke Bergs blogg

Micke skriver i sin blogg, "Min erfarenhet är att de som kommer med en ny Leica är de som i princip är omöjliga att lära något" :) Det är en himla tur att jag bara har äldre Leicor! ;) Nåja, i stort tycker jag det är bra funderingar av Micke! Funderingar som säkert väcker känslor, för många fotografer är känsliga för tyckanden! Det blir som om det blir personligt! Och vad gäller tyckanden om Leica, Leicaägare brukar vara extra känsliga, så kan jag nog uppfatta det! ;)

Annars inte så mycket nytt i Gnesta, huset är tyst nu jämfört med gårdagen då den lilla gårdshunden Doris va här! Men om en dryg vecka å kommer Doris på besök igen! Så vad göra tills dess? Vi får väl hitta på något! Tex att gå ned på sta'n och kolla på en ny spis, för spisen som vi har håller på att lägga av! Det tillverkas bara skräp numera, en spis som e nitton år och håller på att lägga av! Se'n skall vi kolla om skidstadion e spårad så vi kan ta en tur på skidor!

Se'n blir det nog en påtår!

Carpe liksom!

/Bengan

Ps. Ni som vill veta mer om vad som står i Mickes blogg, i min förra blogg finns en länk till den bloggen!

Inlagt 2021-01-26 09:43 | Läst 1447 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tja, Micke sa ju i alla fall inget om äldre Leicor...;-). Själv körde jag mycket med mätsökar-Leica sen 70-talet nånting, men när jag övergick till digitalt så fanns inget liknande. Hankade mig fram med annat till 2004 nånting, när Leica Digilux 2 kom; nu började jag känna igen mej litegrann!

Sen kom M9, en fullfjädrad mätsökarkamera med digital sensor, och då kände jag mig helt hemma igen! Det var lång kö; min levererades i februari 2010 (ser att den fyller elva om två veckor), och den har jag fortfarande som mitt förstaval. Plåtade massor av glada vovvar med den i morse senast...

Säkert är det ibland omöjligt att lära mig något, men det tror jag mer beror på ålder och medfödd envishet!
Svar från Benganbus 2021-01-26 16:16
M9:an e intressant! Det e väl det där med sensorbytet på M9. Hur ser man att den e bytt? Skall man se ett intyg från Leica att det är gjort?
/B
elgenper 2021-01-26 16:48
Jo, man bör nog kontakta Leica, eller se en följesedel. Det går att öppna en dold servicemeny i kameran, och enligt uppgift se vilken sensorgeneration som sitter i, men det är lite olika bud om hur koderna är.

Haken är att det idag inte finns sensorer alls, för något pris. Så sticker sensorn har man en bra brevpress.

Vill också instämma i Stephans dom över Cylinda... Glöm dom!

Helt vid sidan om... här finns lite kul skriverier om mätsökar-Canon och objektiv för dem: http://leicaphilia.com Man får rulla ner en bit; han har just lagt in ännu nyare grejor. Men det är rent allmänt en bra blogg att följa!
glömmer inte ett reportage om Persbrant som handlade om sportbilar i Milano, Han har en Leica M9 under armen över halsen. Vilket inte går å ha om man behöver ta en bild lite kvickt. Han å reportern står vid en bil som Micke säger att den är väldigt ovanlig! Å karn tar upp mobilen å tar nån bild.... MEN HALÅÅÅ!!!
Svar från Benganbus 2021-01-26 16:09
Misstänker väl att M9:an va nå'n form av accessoarer eller hur man säger!
Eller så va mobilen lättare att sköta! Fota med mobilen kan ju vem som helst! ;) :)
/B
2021-01-26 15:35   Jerry Söderberg
Hej Bengt. Trevlig blogg, som vanligt.
Det verkar tragiskt när förmågan att ta bra bilder försvinner om en köper en ny kamera av det märket.... Men det stod att det skulle va medfött eller nått, bildseendet alltså (inte kameramärket). -Å sen gå på wörktjopp???
Jag håller mig till Konika eller nått så är jag säker. En ny Leica kan man ju drömma om.
Sen finns de sommarkurser (de e kannonkul) och fotoskolor (som är väldigt utvecklande)... De lärarna kan en del, de har ju utbildat dagens fotografer. Sen sa ju en kändis att alla är fotografer... Va de lögn...eller?
Ha de så gott i förskingringen och lycka till med spisen. :)
Jerry
Svar från Benganbus 2021-01-26 16:14
Hej Jerry, Micke e alltid provocerande! Jag tror för min del att det mesta utanför internet är bra och givande! :) Verklig kontakt med människor alltså!
Ha det bra du med Jerry, och tack för bloggbetyget! :)
/Bengan
Beträffande maskiner i hushållet, undvik Cylinda som kvalitetsmässigt inte har ett vitten med det man gjorde en gång i tiden.

/Stephan
Svar från Benganbus 2021-01-26 16:06
Tack för det viktiga tipset!
/B
Jag har ju förmånen att få ha Micke som mentor just nu. Han är ju inte den som slösar med beröm om man säger så. Men om han säger att något är bra så kan man vara säker på att han verkligen menar det. Och det är rätt skönt.

För övrigt tror jag Micke har rätt i att ett mentorskap ger mycket mer än en workshop när det gäller ens fotografiska utveckling. Att delta på en workshop kan man göra, men mer för att det är roligt för stunden, och kanske ger en och annan ny bekantskap.

Ska man vara noga säger inte Micke att alla med en ny Leica är obildbara, han säger att de som anmäler sig till en workshop och kommer dit med en ny Leica oftast inte är de som tar till sig mest av vad workshopledaren försöker lära ut.