The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6328 // Alltid har någon hunnit före såklart! ;)

Då och då tror jag att jag tänkt ut nya saker, eller hittat nya stigar där få har gått, eller så är det saker som nog ingen ännu har upptäckt! Men efter ett tag så inser jag att människor varit här före mig! Självklart! Det hände mig i morse igen! Jag sitter och läser, dricker kaffe och äter smörgås i ett tyst hus! Efter ett stunds läsande kommer tankarna! Om livet som pågår och även om fotografering! De här tysta tänkestunderna är både på gott och ont, ni förstår säkert vad jag menar! Vad gäller tankar om livet, så blir det såklart inte bara positivt tänkande!

I morse tänkte jag i alla fall att skriva om långsamhetens lov vad gäller fotografi igen! (Owe Wickström, har skrivit en bok som heter så, men den handlar inte om fotografi)
Men i alla fall, genom hela mänsklighetens historia har vi strävat efter att spara tid, att göra allt enklare och ”smartare”, så vi slipper anstränga oss, slipper ödsla kraft och tid i ”onödan”.  Även i vår fotografi såklart! Men ibland kanske vi tappar något på vägen? Kunskap kanske? Eller konsten att våga långsamhet?

Men just nu för tillfället, för att inte anstränga mig och för att göra det enklare och ”smartare”, slipper ödsla kraft och tid i ”onödan”, så hänvisar jag till en annan bloggare som redan skrivit om långsamhet i fotograferandet! Tack Göran Redmo! :)
Här är länk till Görans blogg!
För du har skrivit det här bra Göran! Mycket bra!

Jag lägger i alla fall till en egen tagen bild, en bild på en kamera som för mig symboliserar ett långsamt fotograferande!
Mycket av långsamheten beror såklart på att det tar litet tid att få bilderna framkallade! :)
Men det ingår nog även det i det här, att inte bli tillfredställd omedelbart! ;)

/Bengan

Inlagt 2023-08-29 08:38 | Läst 711 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag blev långsammare när jag blev pensionär. Tidigare framkallade jag alla filmer direkt. Nu samlas de på hög. Det fina med det är att jag har glömt det mesta av det som finns på filmerna. Så det blir lite julafton när jag äntligen ser vad jag tagit bilder på =)
Svar från Benganbus 2023-08-29 18:18
Påminner om hur det funkar även i Gnesta! :)
/B
N Thomas Meldert 2023-08-29 21:59
Jo, jag har ju noterat din förkärlek för att förvara exponerade rullar i kylen. Tidigare förstod jag det inte. Nu gör jag det =)
Tänkvärt det här och bra länk till Göran Redmos blogg
/Gunnar S
Svar från Benganbus 2023-08-29 18:37
Träffar nog Göran på ett fotofika snart och skall tacka för jobbet! :)
/B
mombasa 2023-08-29 21:13
Skickar ett tack från min horisont också. Nån gång ska jag väl pricka in en tårta jag med. Nu är det mot Paris i morgon bitti som gäller.
/Gunnar S
Tack Bengt. Intressant att gräva tillbaka nästan tio år. Och nästan allt jag skrev då håller fortfarande.
Men inspirerad både av dina tankar och hur jag tänker idag blev det en idé till ett nytt blogginlägg om långsamhet och hur det kan leda till oanade skatter i trädgården.
Ha det//GöranR