Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2123 / We’re waiting....

 

 

 

 

G What do we do now?
D I don’t know.
G Let’s go.
D We can’t
G Why not?
D We’re waiting....

Beckett/Godot

Just nu väntar vi ju på snöstormen, och tidigare så va det väntan på förra helgen, och så väntar vi på julen och nästa semester, och så väntar vi på den nya kameramodellen, men man kanske skall vänta litet till för säkerhets skull, så man inte köper den nya kameramodellen för tidigt, då det kanske kommer en ännu nyare kameramodell senare, och så väntar vi såklart på kommande helg igen, och på julledigheten som sagt, och så skall vi se vad det e på Tv i kväll...

Framkallar just nu två rullar Tri-X från gårdagens äventyr! :)

/Bengan

 

Postat 2013-12-05 08:50 | Läst 1688 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2122 / Funkar Contax S att fota med? Första negativen framkallade!

 

 

Contax S, Biotar 1:2/5,8 cm och Tri-X


Den här sextio år gamla och något annorlunda kameran, i alla fall vad gäller handhavandet, funkar den att ta bilder med? Funkar den på ett någorlunda effektivt och praktiskt sätt! Nu är det såklart ljusår, eller hur man brukar säga, mellan dagens digitalkameror vad gäller det praktiska handhavandet och fotograferandet jämfört med en Contax S!

Men jag tycker det går bra! Man lär sig fotograferingsrutinen ganska fort, och vet när det är svårt att fotografera! Å de svåra kommer när man snabbt måste ställa om tiden på kameran tex, eller fokusera snabbt eller om det är skum belysning! Och så gäller det att tänka på att man har inte så många bilder i kameran! Och då exponeringen ofta e litet på känn, så e några alternativa exponeringar bra att göra! 

Men ärlig talat, de här e nog inget större problem för en amatörfotograf? Att det inte går så fort alltså! Så problemet kan vara, å de kanske e litet ovant,  de e att man måste ta det litet lugnare och se'n fundera på hur man skall lösa ett uppkommit problem, och se'n vilka bilder man skall ta! Å inte ta alla bilder man ser alltså! ;) Å se'n e det såklart litet pyssel innan bilderna kommer fram ur kameran!

Så svaret på frågan i rubriken, om det går att fota med en så'n här sextioårig Contax S? Visst går det bra! Och jag själv tycker det e kul!

 

För övrigt fortsätter jag med mitt fotograferande på Kocksgatan 24! Vi får se vad det blir av det? Kanske en berättelse om lokalen och aktiviteterna där! Jag tror det e dryga två år nu som jag fotat träningen på Kocksgatan!  Jag fotade första gången på Kocksgatan 1963, och är nu åter efter några år! ;)

/Bengan

 

 

 

Postat 2013-12-04 08:55 | Läst 1995 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2121 / Överraskning va? Färgbilder! Å stor verkstad! :)

 

 

 

 

 

 

Å i morgon blir det nog nå'n Contax S-bild! Negativ på tork i tvättstugan! :)

God Natt!
/Bengan

 

 

Postat 2013-12-03 23:44 | Läst 1659 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2120 / Helios-44-2 på en Contax S! Och så den fjärde öronoperationen!

 


Börjar med det viktiga, en Ryskt objektiv på Contax S. Ryssarna tillverkade kopior av olika objektiv, mest Zeiss-objektiv, gissa varför? :) Nåja, många av de här kopiorna va hyffsat bra, och för fotoamatörer funkade dom utmärkt! Nu har jag snart fotat ut andra rullen som gått igenom Contax S, och tänker pröva ett Ryskt Helios-44-2 på Contaxen. Helios 44:an är en Biotarkopia! Och så har den bländarförval, så då blir det genast lättare. Och ett sån't här objektiv e billigt, tror jag gav 50: - för det här hos Rajje på Sergelfoto, eller så fick jag det gratis!

 Och då fotande med film har ett helt annat tempo, med vidhängande kvalitet ;) så tar det ett tag innan man ser resultatet av fotandet med det här objektivet! :)

 

Vad gäller öronoperationen, så vill jag varna er ungdomar, under sextio alltså, sola försiktigt! Jag jobbade som skidlärare några år och tävlade även på cykel, och då förstår ni att det va mycket sol inblandat! Och se'n som han prinsen sa, "eftertankens kranka blekhet" eller man blir förhoppningsvis klokare när man blir äldre!

Nu har jag fått en liten, liten underlighet på mitt ena öra, liten solskada kan man nog kalla det, eller basaliom, en hyffsat ofarlig form av hudcancer, men den bör åtgärdas! Och det har man gjort nu för fjärde gången! Å varför fyra då, jo man tar alltid prov på den lilla bit man tar bort, och har då sett i gränssnittet på hudprovet att man inte fått bort allt.

Nu i dag så va överläkaren inte riktigt säker på var han skulle skära! De här e ett pyttelitet skärande, som en halv lillfingernagel max, men för mig e det såklart JÄTTESTORT! ;)

Nåja, överläkaren höll på och tittade i örat, och tittade igenom noteringarna från förra operationen, men hade ändå svårt att hitta nå't ställe att skära på! Så jag frågade, "kan du inte ta en eller två biopsier där du misstänker nå't lurt?" Och det gjorde han! Och då jag har tagit både biopsier och opererat mig förr i örat, och vet att handlaget e litet olika på olika kirurger, så när vi va klara i dag så sa jag, "Du har ett fint och mjukt handlag! Tack för det"

Se'n blev det kaffe med lussekatt på Kaffebaren i Gnesta med en snygg kvinna som sällskap! :)
Vi bor ihop förresten! :)
Å nu känns det som en mycket bra dag!

/Bengan

 

Ps. Å i morgon Ellens! Från 15.00 c:a!

 

 

 

Postat 2013-12-03 12:47 | Läst 2209 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 2119 / Motion av en kamera, nostalgi och svenska fotografer!

 

Höll på att säga att det va mycket att läsa i DN och SN i dag, men det vet jag inte riktigt än, har ännu bara skummat de båda tidningarna och läst några av artiklarna.

 

Ett reportage om de svenska fotograferna Hans Gedda och Anders Petersen va intressant, skall läsa det en gång till senare.

 

Catia Hultquist skriver i DN, Mediakrönikan, om nostalgin, eller tillbaka till dåtiden!  Och det e intressant! Om det är en trend eller har det blivit en längtan hos många människor, eller kanske bådadera!

Vi kanske känner en längtan till en litet annorlunda tid, då tempot på de flesta områden var annorlunda, och då man lättare kunde överblicka sin egen tillvaro!? Man tyckte kanske att man hade mer tid åt barn och familj?  Om det nu e en längtan till en annorlunda tid och inte bara en trend, så är det intressant, och kanske aningen illavarslande? För var finns framtidstron då?


Och så till annat intressant och viktigt! Motion! ;)
De vet nog de flesta att motion e viktig för att man skall må bra, och även hjälpa kroppen att må bra, å de finns inga genvägar liksom, tyvärr!  Och det här gäller även kameror! I alla fall litet äldre kameror! ;)

Vi nördar som samlar på gamla kameror vet ofta att dom måste motioneras då och då. Tex så måste man låta slutaren gå igenom sitt register med jämna mellanrum, och man måste vrida på optiken, osv. Och även köra igenom en film då och då! :)

 

 

Tog i går tag i en Praktina FX från 195o-talet och upptäckta att sekunden och halvsekunden inte fungerade. Fick skaka kameran för att få liv i den. Ni vet det där att hålla kameran uppochner och dunka den i "ryggen" liksom! Och efter ett antal ryggdunkningar och framdragningar  och avtryck så började "andningen" att fungera  som den skulle! :)

Så mitt budskap till er kamerasamlarnördar, använd era kameror! Att låta kameran stå och becka ihop på en hylla, eller som människa sitta å becka ihop framför en Tv, vad e själva vitsen med det? :)

Nog för idag!
Slut för idag!

/Bengan

 

Postat 2013-12-02 08:39 | Läst 2097 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa