Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2356 / Bengan! Varför inte göra som alla andra!? Strulpelle där!!Ok, jag får väl erkänna direkt, jag har varit en strulpelle hela livet, så det e svårt att sluta just nu! Jag har väl gått i en fyra eller fem olika folkskolor, och sedan haft en femton till tjugo olika arbeten! Men trots alla varningar under åren från ordningsmän, både i släkten och runtomkring, det finns alltid ordningsmän som oroas över andras beteenden, så har det här funkat bra! Omväxling förnöjer, kortfattat sagt!
 

Men som sagt, visst har det oroat andra, mitt litet ostruturerade liv! Men numera så kallas ingen hoppjerka då man byter jobb, man höjer ju ofta lönen då! Jag låg före i tiden här alltså!
 Om det varit den 1:a april så hade jag berättat om de nya elkraftsvindsnurrorna som man sätter upp på en del tak i Berlin, men det får jag ta en annan gång!


Och vad handlar det om nu i bloggen då, jo jag försöker adressändra pappers-DN! Och då hör jag "fångarnas kör" i bakgrunden: "Bengan, DN finns på internet!" Hallå, de va ingen direkt nyhet, skärpning, de e inte det som det handlar om, utan det här en kamp mot den digitala utslätningen! ;)
 Har alltså försökt ändra adressen via "gördetsjälvsidan" hos DN (Man skall göra allt själv numera på internet, hjälper företag att spara pengar) Och den nya melodin hos företag och liknande, det är även att gömma grejer som dom inte vill man skall använda! Så att försöka adressändra DN, de va svårt! Men att adressändra den digitala DN går utmärkt! ;)

Men för att ändå försöka få litet hjälp med den tillfälliga adressändringen, så sände jag ett mail till Gunilla Herlitz och Peter Wolodarski! Hoppas dom kan hjälpa mig!
Jag håller er informerade om papperstidningens framtid! :)

/Bengan

Ps. Har lagt upp några fler Berlinbilder, en av bilderna ger stationsnamnet på den första bilden! (Om nu ingen Berlinbo rättar mig)

 

Postat 2014-06-14 20:30 | Läst 2804 ggr. | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera

Straight 2355 / Märk världen! Läsning alltså, även i dagens DN! Och en del annat!

 

 

Pressbyrån 06.15..

Informationssamhället står för dörren och lovar att lindra många av då plågor som tidigare fanns, tex hunger, fattigdom osv, men informationssamhället står inför en annan fara, bristen på information! Människor som har förmågan att bearbeta miljontals bitar i sekunden, hanterar nu bara några få bitar via en dataskärm! Ungefär så här skriver Tor Nörretrander i sin bok, "Märk världen"

Läste också Hanna Fahls krönika i Kulturdelen avDN, "Hur mycket människa måste man vara för att kunna chatta ordentligt?" Hanna kommer även in på filmen "Bladerunner", och "Turingtestet", och hur en psykolog chattade med ett datorprogram flera månader innan han anade oråd.

I filmen Bladerunner, finns en intressant kortdialog, som jag tror kanske många missat, Rachael frågar Deckard, "Har du gjort testet?" (Det handlar om Voight-Kampff-testet, som det heter i filmen, där man avgör människa eller replikant)

Och mera i DN, så läste jag att vi får en kvinnlig biskop! De va på tiden, för om det handlar om Jesus, så hade ju Jesus både kvinnliga och manliga lärjungar! Och en av männen blev den första biskopen, tyvärr så blev det sedan bara män några tusen år framöver.

Världen är märkvärdigare än vi tror!

För övrigt jobbar jag med Gnesta-Planket! Tex betällning av affischer, tid då information om Gnesta-planket skall stå på reklamtavlor (infarter mot Gnesta) kontakter med olika tidningar, nästan daglig koll av utställningsytorna! :) Kontakt med kommun för städning på baksidan av godsmagasinet, och så måste jag nog börja titta på några egna bilder att sätta upp också! Men tycker ändå jag har hyffsat koll på det hela! :)

Måste sluta nu, det står en hund och buffar på mitt ben! Han har även lagt ett koppel på golvet! Så det blir till att försöka förklara för honom, att vi varit ute för en timme sedan, och få honom att vänta någon timme till! Annars rätt lugnt i Gnesta!

/Bengan

Ps. Det här med hundar e litet speciellt, alltså det här va innan jag träffat Roffe, så när jag hörde människor berätta om hur deras hundar förstod dom, då suckade jag och log litet inombords!
Nu har jag börjat förstå bättre..... 

 

 

Postat 2014-06-14 10:56 | Läst 1975 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2354 / Eftertankens kranka blekhet! Ingen Tv-avgift för dator!
The Call of the Wild


Jag har bloggat om det tidigare, om att behöva betala Tv-licens för en iPhone, men nu har Högsta förvaltningsdomstolen slagit fast att man inte längre behöver betala tv-licens för sin dator, surfplatta eller mobil.

Inget stöd i lagen, säger domstolen.
"En dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling kan inte anses vara en tv-mottagare, eftersom det inte finns stöd i lagen för det. I juridisk mening är en tv-mottagare avsedd att ta utsändning av tv-program. Innehavet av datorn leder därmed inte till att tv-avgift ska betalas".

Man kan nog tycka att någon jurist hos SVT borde undersökt det här litet mera, innan liksom, för nu kommer taxametern att ticka omvänt för SVT, och ta kraft och resurser...
"Tänkte inte på det!" Suck....

/Bengan

Postat 2014-06-13 11:14 | Läst 2420 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2353 / Ett bra koncept för en papperstidning, och sannolikt även en webbtidning?

Tänker på papperstidningens vara eller inte vara i en digital värld! För papperstidningarna blir färre och färre! Men hela sanningen ligger nog inte i att en webbtidning e lätt att ha med sig, eller att man kan läsa den överallt, eller hur man nu formulerar fördelarna! Jag tror innehållet i tidningen är viktigt!

Och om man skall bara se på att öka upplagan, tjäna pengar alltså, så måste jag nog hålla med en vän, som sa, "Bilar, brudar och snabba stålar, det är det som säljer!" Nu e han, vännen alltså, inte så onyanserad i alla lägen, men ofta talar han klarspråk så många baxnar och tycker han e jobbig!

Så han verkar mena, att sälja en tidning, vara sig på papper eller på webben,
så är det de här tre sakerna en stor del av grunden för en kioskvältare?


Och om man skall jobba litet mer nyanserat då, tex i en fototidning!
Tja vad sägs om litet tester?
Och tips och råd för olika typer av foto?
Natur, gatufoto? Å kanske litet, litet naket....?
Och litet äventyrsfoto kanske? Brölloppsfoto?
Man analyserar det som människor fotar mest alltså!
Nu e det här ingen kritik mot den här typen av tidningar, utan man måste skriva om det som säljer, annars får man lägga ned tidningen!

Och hur får man ut andra budskap då!
Tex fotografi som ligger på sidan om allfartsvägen?
Fotografi som kan vara mycket intressant, men där man gör bedömningen att den säljer inte tillräckligt!
Där börjar nog det svåra...
Så det är nog en hel del som vi aldrig får se eller veta nå't om..
Och får väl tillägga, att det här gäller nog inte bara fotografi... 

/Bengan

Ps. Bilderna har inget med innehållet i bloggen att göra, bilderna är bara utfyllnad!

Postat 2014-06-13 08:14 | Läst 1961 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2352 / Skönt med regn, då slipper man vara ute! :)Och man hinner med annat också! I alla fall göra ett försök med annat! Tex att ordna litet i fotoarkivet! Och kanske kasta några bilder! Kanske kasta, sa jag bara!
 

Men den här skall jag inte kasta, utan bara lägga i en särskild mapp! Konstnärsporträtt! Det här är Cajsa Von Zeipel.

 

Och det här är , tja säg det...?  I alla fall e bilden tagen analogt i T-banestation Rådhuset för ett tiotal år sedan.

Och sorteringen fortsätter...

/Bengan

Postat 2014-06-12 18:57 | Läst 1878 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa