Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3007 / Matblogg och klockblogg!

Matblogg med recept! Mitt eget recept! Nåja, nu e jag amatör i matlagningssammanhang om jag jämför med min fru, men man får göra så gott man kan!

.

Det här till höger i bilden e grönsaksbiffar! Hemmagjorda! Av mig! :) Å receptet är: Potatis, morötter, purjolök, palsternacka som rives och blandas med en uppvispad äggblandning! I äggblandningen finns  ipressad vitlök, kryddor typ salvia, Chiliflakes och så olivolja! Biffarna steks i olivolja i stekpanna!

Salladen e strimlad vitkål med dressing av vinäger och litet olivolja och iklippta torkade tomater, Ridderheims, och så kryddor! Allt det här ovan beskrivna går utmärkt bra att äta! Nu saknas det litet annat på bordet såklart, typ öl och kanske även lingonsylt! :)

.

Vad gäller klockor, så va det en test i SN i dag! Intressant av flera skäl! Läser, "Är du ute efter en produkt som skall analysera din sömn kan därför fitnessarmband vara mer lämpliga"

Å så e det Tårtan i dag!

/Bengan

Postat 2015-10-21 07:49 | Läst 1546 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3006 / Trimmat datorn och i morgon e det Tårtan! :)

Har filat och polerat litet på datormotorns kolvar, blåst rent i munstycken, så nu går datorn rent och snabbt!  Datorn e från 2003 med Windows XP som motor, och med ett hyffsat färskt Google Chromefönster mot yttervärlden!

.

Annars så e det väntan på en grej till Sonnarobjektiven! Å va e det för grej då, kanske nå'n undrar! Säger inget ännu, men det e en riktig nördgrej! ;)

Idag blev det inga bilder tagna, utan det blev litet hemmafixande och se'n kutande med soppsleven efter Roffe! Har ligger litet högt med glukos i pinket, får höra vad veterinären säger om det!

God natt! Sov gott, 
och ladda för Tårtan!

/Bengan

Ps. Kvällsmusik! https://www.youtube.com/watch?v=jDqa4esWbb4

Postat 2015-10-20 23:14 | Läst 1371 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3005 / Tårtan nu på onsdag och Blå zoner! Att leva till över hundra år alltså! :)

Lyssnade på P1 i går som vanligt, och på Epstein & Nordegren, och hur man skall bli gammal! Författarna till "Den blå kokboken" Henrik Ennart och kocken Niklas Ekstedt va gäster och berättade om de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit och hur de lever i de områden som geografiskt brukar kallas för "blå zoner" - avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.

Det finns även många andra som skrivit om det här under åren, även om det kan var svårt att höras i bruset av köttindustrin! ;) Tex Göran Burenhult  (professor emeritus i arkeologi vid Uppsala Universitet Campus Gotland) och Staffan Lindeberg (läkare och docent i allmänmedicin vid Lunds Universitet) Här är en artikel från SvD: "Striden om maten missar evolutionen
"Så när vi står där, undrande, i livsmedelsbutiken, vad skall vi välja? Det säkraste är nog att gå förbi hyllorna med paketerad ”functional food”, liksom mjölk- och brödavdelningarna, direkt bort till den mat som liknar det som har utgjort basföda i människans ursprungliga miljö: rotfrukter, grönsaker, frukt, bär, nötter, ägg, fisk, skaldjur och kött."

.Obs, att kött står sist i uppräkningen! Och med kött menar man maskar och larver och liknande godsaker och kanske nå'n liten apa då och då!  Rawfood! Spisen va inte uppfunnen! :)

De va samma med fisk på den tiden, eller marin föda, det va musslor och sjölevande maskar och liknande som man lätt kunde plocka!  Man jobbade smart, inte hårt! Men numera jobbar vi bara hårt, verkar det som! ;)

Nu va det inte om mat och ett långt liv som bloggen skulle handla om, utan en kallelse till till Tårtan på onsdag, så väl mött på Tårtan! 

/Bengan

Ps. Bilderna e från Konditori Valand, och fotat med iPhone 4 S såklart! :)

Postat 2015-10-20 07:40 | Läst 1480 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3004 / Existensiella fotografiska höstfunderingar! ;)

Nu menar jag funderingar om mig som fotograf alltså! Efter att ha varit ute med Roffe två gånger, handlat, slängt tidningar och tomglas och stökat litet i garaget och jag skall snart börja fixa middagen, så sätter jag mig vid datorn en stund innan middagsfixet och ser fantastiska bilder här på Fotosidan! Bilder som e tagna med den senaste digitala tekniken, ofta på fantastiska motiv och ofta från resor runt hela världen! : (

Jag har ju inte varit ute och rest på länge, och mina bilder e inte på några kändisar, eller på fantastiska landskap eller nå't häftigt utländskt gatufoto!
De e ju ofta då man börjar tänka...  
På sin existens alltså! ;)

.

Å det här är Micke!

Mina bilder e ofta bara här och nubilder, som här! Rakt på liksom! Men jag har i alla fall en iPhone att fota med! Och nyss fotade jag de här människorna med ett objektiv från 1933 också! Och fick dessutom en trevlig och ganska lång pratstund som vanligt! Tack för den!

Om nu den här fotografiska upplevelsen kan vara nå't på en skala... ;)

Trots detta, ha det bra alla ni fotografiska globetrotters! ;) :)
/Bengan

Postat 2015-10-19 14:18 | Läst 1423 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3003 / Night Hawk

Bländare 2,4, 1/15, 800 ISO med iPhone 4 S

.

För övrigt när det gäller natt och mörker, så kommer här ett citat från Harvardprofessorn Robert Paarlberg (artikel från SvT) om att anpassa sig!

"Som ett rikt och teknikoptimistiskt land räknar USA med att kunna skydda sig och anpassa sig till klimatförändringar, menar Robert Paarlberg. På samma sätt väljer allt fler amerikaner att anpassa sig till den ökande fetman, man kan leva ett bra liv som tjock med hjälp av mediciner.

– Vi har världsledande sjukhus och har man råd kan man leva ett långt och produktivt liv som tjock. Vi ser en trend att man alltmer håller diabetes och högt blodtryck i schack med hjälp av mediciner.

Även miljöförändringar som erosion och ökade havsnivåer på grund av ett varmare klimat kan man skydda sig emot, tror Paarlberg.

– Vi är ett ganska glesbefolkat land, vi omges av två hav. Vi har till skillnad från fattiga länder i tropikerna råd att skydda oss mot stigande havsnivåer genom att bygga murar eller flytta längre in i landet."


Ha en bra dag,
även om dagen blir kortare och kortare!
/Bengan

Postat 2015-10-19 09:34 | Läst 1311 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa