The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3015 / Ibland känns min egen fotografering mycket småttig, eller som foto från en ankdamm....

.

DN har en fotograf som heter Paul Hansen, som nog de flesta vet! Paul har vunnit ett antal priser för sina bilder under åren! Nu sitter jag och tittar i DN på en bildserie som Paul har tagit i Slovenien, och på en bild som jag tycker sammanfattar mycket av hela den här flyktingsituationen! Bilden ser nästan absurd ut, orimlig, men också på något sätt Biblisk.....

.

Man ser i bakgrunden den långa raden av människor, raden slutar vid bildkanten, men sannolikt så slutar inte raden så i verkligheten! Verkligheten är ofta mycket mer annorlunda! 

Och det är mycket lätt att förstå varför Paul får priser för sina bilder!

/Bengan

Inlagt 2015-10-28 11:12 | Läst 4059 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Jag är väldigt imponerad av alla DN's fotografer, men Paul Hansen står för sig själv bland dem. Jag har också träffat honom i verkliga livet - faktiskt blivit fotograferad av honom - och han ter sig vara en minst sagt hyvens kille. Hälsningar//GöranR"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
2015-10-28 11:51   bernt carlzon
Fantastiskt bild och nästan biblisk! Paul H är bildberättare i världsklass!
Många av oss tycker nog vi tar hyfsade bilder och inte saknar talang. Fast det finns vissa som tar ändå mer hyfsade bilder och har ändå mer talang än de flesta.
Det är inte så svårt att bli hyfsad på något. Fast för att bli i världsklass måste man vara född med något extra

Paul Hansen anser jag vara en sådan person. Han är en virtuos som sticker ut i mängden.
Jag beundrar världsklassfotograferna men är för egen del full nöjd med att vara vardagsfotograf.
Paul Hansen verkar vara fin som person också.

Kommer ihåg vardagsskildringen där han ser en stockholmspojke tittande på en jordglob i ett fönster, tar en fin bild, går vidare till sitt uppdrag och sen tillbaka till pojken med familj och får deras tillstånd att publicera bilden och en liten berättelse.
Jag är väldigt imponerad av alla DN's fotografer, men Paul Hansen står för sig själv bland dem. Jag har också träffat honom i verkliga livet - faktiskt blivit fotograferad av honom - och han ter sig vara en minst sagt hyvens kille.
Hälsningar//GöranR
Det är en bild med ett romantiskt skimmer som inte visar den rätta tragiken. Kanske tog han bilden med tanke på att vinna ett pris.
Och det är just problemet, att man tävlar och får priser för bilder av krig och elände.
Men har bilderna någonsin förändrat något?
Trots bilderna, så blir situationen i världen bara värre.
Sedan är det ju viktigt med fotojournalistiken, men skall man t ä v l a med sådana bilder? Räcker inte att visa hela reportage i tidningar istället för enstaka bilder?
Problemet är bara att tidningar inte vill ha planerade bildreportage av pressfotografer, eftersom man inte har några fast anställda längre.
Bara några tankar.
Mvh
Wolfgang
tomas.agren 2015-10-30 22:11
Men det är väl inte så att Paul Hansen fotograferar för att vinna tävlingar? Han nomineras väl av andra tack vare sin förmåga? Han är fotojournalist. För mig känns det lite avigt att kritisera Paul Hansen för att ta bilder för tävlande och inte för berättande reportage. Han verkar oerhört ödmjuk och medkännande, se gärna Malou von Sivers intervju: http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=2462106
Wolfgang 2015-10-31 11:33
Det var bara en tanke, inget annat. Han brukar väl vara med på Pressfotos tävling och utställning. Skickar han inte in sina bilder till Pressfototävlingen?