The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3645 / Den mätta dagen är ofta aldrig störst, i alla fall inte så länge! ;)


Det är väl så man kan förklara en del fotografer! Att ständigt vara på väg liksom, även utan mål och ibland, kan själva resan vara målet! "On the Road" liksom!

Läste i DN i morse om ordet amatör, som kanske har en litet gesällbetonad betydelse för många! Men som amatör är du ju fri! Det e säkert kul, intressant och spännande att arbeta som fotograf, självklart! Man får lön, och kanske resor, får uppskattning, men du skall "tillverka" beställda varor! Som amatör "tillverkar" du fritt vilka bilder du själv vill!
 Ordet amatör kommer från franskan, men ursprunget e från Latin, amator! Så en amatör e väl den som älskar det den gör också!  :)

/Bengan

Inlagt 2017-02-26 09:22 | Läst 5330 ggr. | Permalink

"Håller med om grundbetydelsen. Men ordet "amatör" har ju fått en betydelseglidning, och står också numera för nån som inte riktigt kan, som gör dåligt ifrån sig och inte kan prestera fullt ut. Kanske "fotoentusiast" eller, för att hålla sig till grundbetydelsen, "fotoälskare" skulle vara nåt?. //GöranR"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Håller med om grundbetydelsen. Men ordet "amatör" har ju fått en betydelseglidning, och står också numera för nån som inte riktigt kan, som gör dåligt ifrån sig och inte kan prestera fullt ut. Kanske "fotoentusiast" eller, för att hålla sig till grundbetydelsen, "fotoälskare" skulle vara nåt?.
//GöranR
Erik Madsen 2017-02-26 13:28
Göran - Det er rigtigt at man ofte bruger ordet amatør som et negativt udtryk, men Bengts udlægning er den rigtige nemlig at det er en betegnelse på en person der udfører noget, som han elsker og som han gør uden at få betaling for.
jeg kalder mig for "Hobbyfotograf".
Mvh. Erik.
gorred 2017-02-26 14:38
Jag vet. Rigtig = ursprunglig, men inte som det används idag. Jag lekte lite med ordet. Hobbyfotograf är ett väldigt bra ord.
//GöranR
Jag funderar över rubriken och kommer inte till någon slutsats. Men jag är, med mitt mått, mätt :)

Ha det gott! /Thomas
Svar från Benganbus 2017-02-26 12:13
De e viktigt att fundera! Alltså ..... ...! ;)
/B

Ps. Fast egentligen va det de här jag tänkte på! :)
http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/i-rorelse.shtml
Å jag fortsätter väl att vara fritidsfotograf :)
Mv/G