The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4663 / Sista Gnesta-Planket blir i år!

Gnesta-Planket firar i år sitt tioårsjubileum, så vad e då bättre än att runda av det hela just i år!

Det var för tio år sedan som jag undrade om det skulle gå att ha en fotoutställning på baksidan av ett godsmagasin i Gnesta. Så jag bad stockholmsfotograferna Affe Johansson, Micke Borg, Mats Adsten och Krister Kleréus att komma och hänga några bilder under en lördag. Och det gick mycket bra att visa bilder i Gnesta! :) Så jag fortsatte att bjuda in ett antal fotografer varje år! Både kända och mindre kända. Vid några Gnesta-Plank så var besöksantalet över tusen personer under de här fyra timmarna, och det tycker jag är kul!

Men inget är för evigt, så det sista Gnesta-Planket blir nu lördagen den 27 juli, mellan kl. 11.00 till 15.00!
Det är tjugofyra inbjudna fotografer i år! Det blir en del svartvitt foto misstänker jag, men även färg! Och en del analogt såklart! Och de flesta fotograferna finns på plats i Gnesta! Bilderna finns på framsidan av Färghuset och på baksidan av godsmagasinet!

Det finns även ett fritt plank för de som vill visa sina bilder!
Och en kameraloppis på framsidan av godsmagasinet!

Och har ni bild och fotointresserade vänner, så tipsa gärna om Gnesta-Planket den 27:e juli!

Så passa på och kom, för se'n e det försent!

/Bengan

Inlagt 2019-07-07 21:00 | Läst 2054 ggr. | Permalink

"Gnestaplanket är en viktig institution. Jag har lyckats kunna vara där några gånger, alltid lika trevligt, alltid lika hög klass på utställningen. Lördagen den 27/7 2019 är jag emellertid i Amerika, bestämt sedan länge. Det är i sådana här lägen jag önskar att man kunde klona sig. Lycka till med Planket i Gnesta! //GöranR"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Bengt.
27 juli är ett datum som bör firas lite mer än vanligt. För det första - din och Gnesta-Plankets 10-årsjubileum, som du har gjort bra jobb för att lyckas. För det andra, fyller mina inspiratör för färgfotografering/dias - William Eggleston 80 år.
Med många vänliga hälsningar från Erik / DK.
PS: Jag födelsedag dagen innan, så jag slog inte helt rätt :-)
Gnestaplanket är en viktig institution. Jag har lyckats kunna vara där några gånger, alltid lika trevligt, alltid lika hög klass på utställningen.
Lördagen den 27/7 2019 är jag emellertid i Amerika, bestämt sedan länge.
Det är i sådana här lägen jag önskar att man kunde klona sig.
Lycka till med Planket i Gnesta!
//GöranR
Det ska bli roligt, ser fram mot det!/ Björn T
Det känns lite sorgligt att det trevliga Gnestaplanket skall upphöra. Nu verkar ju till och med Gnestaborna ha fattat att det händer nåt.
Skall bli kul i år i alla fall!
//Ylva