The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4954 / Socialrealismen! Det kanske passar! ;)

Alltså, Socialrealism är en löst definierad riktning inom litteratur, konst och film. Socialrealismen kritiserar samhällsstrukturen genom att skildra misären i samhället. Sverige har haft en viktig grupp arbetarförfattare som skapat betydande litteratur.

Inom konsten används termen socialrealism för att beskriva målningar och senare även fotografi med motiv från arbetarklassens liv och miljöer, och kan sägas leda sitt ursprung från de franska 1800-talsmålarna Gustave Courbet och Honoré Daumier. Begreppet började dock inte användas förrän under 1900-talet.

Litet arbetarklass e det väl i bilden här ovan! Alltså, 52 säckar värmepellets á 16 kilo x 2 lyfte jag idag! :)

.

Å säckarna stod på pall utomhus, och höll väl en temperatur på några plusgrader, och det gick inte att ha handskar, för då blev säckarna hala! Så väl inne i bilen va det skönt att sätta full fart på värmen med fläkten riktad på händerna!

.

För övrigt ständigt aktuell läsning! Historia e bra att kunna, annars blir man lurad!

.

.

Som andemeningen blir, den mesta fotografin försiggår nog fortfarande i mörkrummet, fast nu e mörkrummet en dator! ;)

/Bengan

Ps. Den socialrealistiska förstabilden borde nog varit i svartvitt, så här kommer den! Ni ser förändringen!  :)

Inlagt 2020-02-29 16:46 | Läst 3359 ggr. | Permalink

"Alla fotograferar som de vill! Låt oss hålla fast vid det. Det är bara yrkesfotograferna som är tvungna att fotografera det som andra vill =)"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det handlar alltså om ens egen självtukt 😎. Sen kan man alltid fråga sig vem som är gammal stofil nu, så här ett halvsekel senare.
Suveräna klipp! Lite perspektiv, liksom.
//GöranR
Svar från Benganbus 2020-02-29 19:16
Intressant det här med historia! :)
/B
Alla fotograferar som de vill! Låt oss hålla fast vid det. Det är bara yrkesfotograferna som är tvungna att fotografera det som andra vill =)
Svar från Benganbus 2020-02-29 19:16
Se'n kan man såklart lägga till typ påverkan, som reklam, sociala arvet och en del annat som gör att människor fotograferar som dom tror att dom själva vill! Eller kanske mera som andra vill, för då får man många gillanden! ;) :) ;)
B)
Ps. Fast yrkesfotografer måste nog mera fota som andra vill, annars blir dom arbetslösa! Som pensionär har man råd att vara litet mer fotografiskt uppkäftig! ;)
Hej,
Intressanta texter. De ger perspektiv.
Vi har väl inte sett någon fotografisk akademi. Vem skulle sitta där?
Märkligt nog ser jag ingen större skillnad mellan första och sista bilden. Däremot så inser jag att du har ett hårt jobb för värmen.
Klapp
Bob