The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5306 / "på Fotosidan, denna tröttsamma Gubbsida... " ;)

Läste en av Micke Bergs bloggar idag! Dom e ofta intressanta! Även om jag inte håller med honom om allt! Och det e väl bra, annars blir det bara ett slags monotänk! Och hur utvecklande blir det på en skala! Här e bloggen!
https://mickebergphoto3.blogspot.com/2021/01/det-dokumentara-livet.html

Annars inte så mycket av fotovärde i dag, men det finns andra värden i livet! Och som vanligt en rask promenad för att hålla sig i bra form om det blir ett besök på IVA! ;) Och så hem för påtår och se'n skruva upp en gardinstång! Det gick fortare förr att skruva upp sådana här grejer av någon anledning! Kan vara att  jag spred ut de verktyg jag skulle använda på färre ställen då!

Och så tog jag några analoga bilder under utetiden! Men nya tumgreppet och nya handgreppet på M4:an! Tumgreppet stör inte filmframmatningen! Och jag blir bättre och bättre på bedöma ljuset! Sunny 16 alltså!

/Bengan

Inlagt 2021-02-20 20:36 | Läst 538 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, "gubbsida" vet jag inte riktigt vad han har fått ifrån... Tycker det är ganska gott om utmärkta kvinnliga bloggare och fotografer här, även om det säkert är en bit kvar till 50/50. Och det har även det goda med sig att det blir mindre rent prylsnack, verkar det som.

Och de "gruppgräl" som emellanåt utbryter här, om religion, politik m m, de har rätt sällan några kvinnor bland de aktivt stridande, tycker jag mig märka. Fler tjejer, färre troll!

Bilden överst är snygg! Måste vara tumgreppet... ;-)
Det är precis som du säger; intressant läsning i någon mån, men svårt att hålla med fullt ut.
Terje Hellesö gav uttryck för liknande tankar i sin blogg häromsistens: https://hellesophotography.wordpress.com/2021/02/19/att-fotografera-ar-viktigt-och-pa-riktigt/
Han är en intressant fotograf.

Gillar den översta bilden - underbar blick! Men jag tror inte det är tumgreppet. Det måste vara handgreppet 😉.
//GöranR
Alltid tankar att reflektera över i Mickes blogg. En av de få läsvärda numera. Känner inte mig själv särskilt träffad av det han skriver, trots att jag är både gubbe (som Micke själv) och har min blogg här. Var man har den spelar nog inte så stor roll, den går att läsa och kommentera av vem som helst som har en internetuppkoppling. Men jag vet att en del håller "corona"avstånd till denna sajt, av olika anledningar. Är själv inte aktiv med bilder i grupper och knappt annat än bloggen här längre. Men håller givetvis lite koll då och då, men missar nog mycket som försvinner i skvalet. Precis som överallt på webben där allting finns i en salig blandning. Från ung till gammal, amatör till proffs, intressen från kameror/prylar till bilder/konst etc. Så är det med insta, fejan och även fotosidan. Insta är för frimärkssamlare, och folk med bra närsyn, fejan och fotosidan är bättre därvidlag. Men som helhet börjar jag också tröttna på allt vad webb och sociala medier heter. Inte mycket intressant om man ska vara ärlig, det som är något värt försvinner tyvärr i skvalet av allt annat.
Tack för kommentarer!
/B
fin bild, den översta
tumgrepp, handgrepp, ... , jag lutar mer åt handlaget, absolut är det så :-)