The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1711 / Vad gör man i Berlin under några dagar?

 

 

Fotograf

 

 

 

Vi åker till Berlin under några dagar, och då jag bara bytt tåg i Berlin tidigare, så undrar jag om det finns nå't att titta på i Berlin? ; )  Vi skall ta det ganska lugnt, promenera, besöka nå'ra fik, äta och ev gå på nå'n bildutställning. Någon som har några tips?

Vi bor på Hotel Plaza, Knesebeckstrasse 63.

Som sagt, några Berlintips! Även fototips!

/Bengan

 

Inlagt 2012-07-31 10:32 | Läst 13035 ggr. | Permalink

"Om du vill kan vi träffas och ta en fika eller nåt, så ska du få så många tips du orkar med! Jag är i Sverige (Gbg) mellan 7-14 augusti. Mitt första besök där på ett år. J"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
C/O Berlin är ett bra ställe för fotografi. Det är också en fin utställning med Diane Arbus bilder på Martin Gropius, den får du inte missa.
Svar från Benganbus 2012-07-31 10:41
Noterat! Tack!
/B
Du förekommer mina egna frågor och funderingar. Bokade igår resa och vistelse nåra dar i september för gatufoto. Spännande. - Nilserik
Jag skulle rekommendera er att åka med en av de där hop-on-hop-off-bussarna. Det är värt pengarna (ett par hundralappar) och man tar sig runt till de intressanta sevärdheterna på ett behagligt sätt. Ser man något spännande hoppar man av. Sedan kan man alltid knalla omkring och göra spontana upptäckter.

Fotografiska museet i Berlin var ganska kul att se. Så det kan jag tipsa om. Annars var Gestapomuseet (Topography of Terror) väldigt sevärt. Där finns en del av gamla Berlinmuren också. Fast det var samtidigt obehagligt och hemskt. Själv gick jag därifrån med en klump i magen.

Vill man shopa ska man ta sig till Kurfürstendamm. Där finns mängder med butiker, restauranger och kaféer.

Det är väldigt billigt också och även på de värsta turiststråken kan man få sig en middag inklusive dryck för dryga hundralappen. Tunnelbanan är billig också. Inte ens 20 spänn för en biljett. Sedan finns biljetter som gäller ett till ett par dygn. Då blir det ännu billigare.

Och så ett tips till. Var inte rädd för att åka taxi i Berlin om det skulle behövas. Det är sorbiligt. För en hundralapp åkte Jag och Magnus genom nästan hela Berlin.

Berlin är billigt - och kul :-)

http://www.fotosidan.se/blogs/joakimke/berlin-var-hett-och-jag-var.htm

http://www.berlin-turist.se/resa.htm
Suger också upp tips, planerar att boka några dagar i september.
Wow, snyggt fotat Bengan! Gillar krysset i bilden som om August vore i en sökare.
Tyvärr har jag inga bra tips, evigheter sedan jag var där.
Ha det fint!
//ewa
Har bara varit på helgbesök men våra höjdpunkter var:
Fotomuseet, Riksdagshusets kupol (superlång kö hela dagen, så kom tidigt, men värt att vänta på. Och man kan ju passa på att gatufota i kön ;-) ), Monumentet över förintelsens offer (kuber utomhus), Funkturm och Sony Center. Sen var det mycket fint att se på "Museumsinsel", både gammalt och nyrenoverat. Man kan köpa ett kort som ger inträde på alltihop och på T-banan också tror jag. Definitivt värt pengarna! Det kan inhandlas direkt på flygplatsen.
Sen är det ju kul bara driva runt i stan förstås, och titta på folk, den största sevärdeheten av alla.

Fin bild så här mitt i Strindbergsåret!

/Ylva
DDR-museet berättar på pedagogiskt och lättsamt sätt om vad som hände på andra sidan muren.
Trångt men intressant. Om glöm för all del inte currywursten. Mit Bier. Am Strasse.

Gute Reise !
Akta dig för att fota alltför närgånget vid riksdagshuset. Jag gjorde det 2005 och då kom en piketbuss med beväpnade vakter farandes och hoppade ut. Men de lugnade ner sig då de såg att det bara var en turist som klängde lite för närgånget för att få en bra fotovinkel på fasaden. Förmodligen misstänkte de att jag försökte fästa någon bomb eller dylikt där. Får annars tacka för ett trevligt fotoplank i Gnesta! Bra att det finns entusiaster som gör såna saker för att både fotografer och åskådare ska få en trevlig samvaro och utbyta erferenheter och titta på bilder.
Ha det fint i Berlin!
Nils/
Hoppsan!!
Sent hemkommen i kväll (efter att ha bevistat uppläggning av medeltida kläder inför en resa till Gotland) ser jag en massa goda tips och råd inför Berlinresan!
Kul!
Börjar läsa igenom tipsen i morgon bitti!
Hur som helst, tack så länge och godnatt!
/Bengan
Hej Bengt. Tänkte åka till Berlin en helg i september. Hur var hotellet? Mvh Thomas
Svar från Benganbus 2012-08-29 11:11
Hotellet va helt Ok.
Låg bra till för bussen till och från flygplatsen Tegel också!
/Bengan
Thomas Johansson 2012-08-29 17:59
Toppen! Bra att få lite tips första gången man kommer till en ny stad. Tackar! Mvh Thomas